donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Nationale Vrijwilligersdag: 'Vrijwilligers maken het verschil.'

Altena zet speciale groep vrijwilligers extra in het zonnetje

5 december 2022 (door Redactie)

ALTENA - Voor de derde keer op rij besteedt gemeente Altena extra aandacht aan ‘Nationale Vrijwilligersdag’ op 7 december, en wel aan een speciale groep vrijwilligers. 'Dit jaar verrassen we de vrijwilligers die helpen bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Deze vrijwilligers zorgen voor een goede opvang van vluchtelingen en helpen hen zo bij het vinden van een veilige plek in Nederland.'

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bieden van opvang aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. 'Dat kunnen wij als gemeente niet alleen, dat bereiken we samen. Met maatschappelijke partners, maar vooral ook samen met inwoners. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten om te helpen bij deze opvang. Zij maken het verschil', zo laat wethouder Anneloes van Hunnik weten.

Locatiebezoek
Op woensdag 7 december bezoeken de wethouders opvanglocaties in Werkendam, Rijswijk en Wijk en Aalburg om de vrijwilligers te bedanken en in het zonnetje te zetten. Later deze maand krijgen de vrijwilligers van VluchtelingenWerk aandacht van de wethouders.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.