donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Altena staat op tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

25 november 2022 (door Redactie)

ALTENA - De gemeente Altena zegt ‘Nee’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes door deel te nemen aan Orange the world. Dit is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Portefeuillewethouder Anneloes van Hunnik en burgemeester Egbert Lichtenberg hesen bij de start van de actieweek op 25 november de oranje vlag.

“Het is nog steeds hard nodig om ons uit te spreken tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarom doet gemeente Altena mee met de ‘Orange the world-campagne’. Iedereen kan helpen om het taboe rondom geweld te doorbreken: praat erover", aldus Van Hunnik.

Thema 2022
In 2022 is preventie het thema van de campagne in Nederland. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.

Oproep
Als iedereen medestanders is, kan gezamenlijk geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uitgeholpen worden. 'Met het ondertekenen van de medestander ‘pledge’ geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.' De pledge kan ondertekend worden op de website van Orange the World: www.orangetheworld.nl

Aandachtsfunctionarissen
De gemeente Altena heeft vier specialisten / aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en Kindermishandeling in dienst. Op deze wijze wil men extra ondersteuning bieden om het probleem van huiselijk geweld en kindermishandeling op te pakken.

Foto Gemeente Altena.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.