maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

De lokale derby Oosterhout versus Altena werd door de eerste gewonnen.

Altena op 28e plek bij Tegelwippen

8 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Van 30 maart t/m 30 september speelde heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kon meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Ruim 1,5 miljoen tegels werden in Nederland tijdens deze periode gewipt.

De gemeente Altena deed ook mee en eindigde op de 28e plek met 9430 gewipte tegels. Altena ging binnen het kampioenschap de strijd aan met de gemeente Oosterhout. Deze werd derde met 39198 tegels die werden vervangen door groen.

Meer groen is gezond
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het  regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Foto - archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena Tegelwippen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.