vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Altena helpt inwoners in strijd tegen overgewicht

23 mei 2022 (door Redactie)

ALTENA - Altena gaat inwoners helpen in de strijd tegen overgewicht. Wethouder Shah Sheikkariem ondertekende daarvoor onlangs het regio-akkoord dat de samenwerking regelt tussen huisartsen, gemeenten en GGD’s.

In Altena kampt 52% van de volwassenen met overgewicht.* Veel mensen hebben moeite om een gezond gewicht te bereiken en hebben daar hulp bij nodig. Zij kunnen vanaf nu dus een tweejarig leefstijlprogramma volgen dat volledig vanuit de basisverzekering wordt vergoed, zonder eigen risico.
 
Leefstijl
Het leefstijlprogramma heet ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie’ (GLI). Het omvat een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele coaching en begeleidt mensen met overgewicht bij het aanleren van een gezonde leefstijl, afvallen en vasthouden van een gezond gewicht.

Vitale gemeente
Wethouder Shah Sheikkariem: “Altena wil een vitale gemeente worden. We willen onze inwoners helpen gezond en gelukkig te worden of te blijven. Ik ben blij dat we mensen die met hun leefstijl aan de slag willen nu goed kunnen begeleiden. Leefstijlcoaching is een mooie aanvulling op de vele beweegactiviteiten die we al organiseren. Zo maken we Altena steeds vitaler.”

Begeleiding
Fysiotherapie Andel is een van de eerste praktijken waar het programma is gestart onder begeleiding van Christa Goldscheming. “Het GLI-programma vormt een mooie aanvulling op mijn werk als fysiotherapeut. Wat alle deelnemers van de GLI bindt, is dat ze beseffen dat er een andere weg ingeslagen moet worden om gezonder te gaan leven. Het is mooi om te zien dat andere keuzes leiden tot een gezonder en gelukkiger leven.'

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.