maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Op de foto: wethouder Hans Tanis (gemeente Altena) en wethouder Joost van der Geest (gemeente Gorinchem) openden officieel de hub

Altena heeft pop-up hub voor deelfietsen

27 mei 2021 (door WerkendamNet)

ALTENA / SLEEUWIJK - Altena heeft een pop-up hub. Wie Altena bezoekt, of er woont, kan vanaf de aanlegsteigers van Riveer in Sleeuwijk en Gorinchem overstappen op een deelfiets. Wethouder Hans Tanis (gemeente Altena) en wethouder Joost van der Geest (gemeente Gorinchem) openden hiervoor een hub. Op de pop-up hub staan e-bikes en gewone fietsen klaar om mee verder te reizen. Het is een verdere  stap in de duurzame bereikbaarheid en mobiliteit in de regio waar de veerdienst en de oevergemeenten voor staan.

Inwoners en bezoekers van de beide gemeenten kunnen zo ontdekken of een (e-)bike een andere keuze biedt voor de auto. Dit is ook een uitnodiging voor de toeristen in de regio om de omgeving op de fiets verder te ontdekken. Doordat de hubs aan beide oevers staan vormen ze een mooie keten.

Reserveren via app
Reserveren van de fiets gaat via de app Windmill Bike. In de app staat ook hoeveel fietsen er op welke locatie beschikbaar zijn.

Gebruikers betalen eenmalig het starttarief van 1 euro. Daarna geldt een tarief van € 3,50 euro per dag voor een gewone fiets of € 7,50 voor een e-bike. De eerste maand geldt er een kennismakingstarief. De fietsen zijn verzekerd tegen schade en diefstal en bij pech onderweg is er service beschikbaar. Op www.windmillbike.nl leest u meer informatie over.

Alternatief 
De hub is een plaats waar verschillende vormen van vervoer bij elkaar komen. Riveer biedt een uitstekend netwerk van openbaar vervoer over water en nodigt uit om de auto te laten staan en de fiets te pakken. Bij het knelpunt A27 zien we dat de filedruk de laatste jaren alleen maar toeneemt. Door de hubs in Sleeuwijk en Gorinchem kunnen inwoners en bezoekers ontdekken dat de fiets een prima keuze biedt in plaats van de auto. Voor forensen is dit een makkelijke manier om de e-bike eens te proberen en mogelijk later zelf te kopen.

(Foto gemeente Altena)

Lees meer over:

Veerdienst elektrische fiets
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.