vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Altena heeft er officieel drie zwemstrandjes bij

6 maart 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA -  De gemeente Altena heeft drie nieuwe officiële zwemlocaties. De Provincie Noord-Brabant heeft strandje Andel, strandje Rijswijk en strandje Wijkse Bol bij Wijk en Aalburg als  ‘zwemwater’ bestempeld.

Voor de provincie een locatie aanwijst als officiële zwemwaterlocatie, wordt er onderzoek gedaan. De afgelopen twer jaar is de zwemwaterkwaliteit en veiligheid van de strandjes onderzocht. Op basis van de uitkomsten kunnen de strandjes nu officieel gebruikt worden als zwemlocatie.

Inrichting
De komende maanden werkt de gemeente aan de inrichting van de strandjes. Zo wordt er gekeken naar de begroeiing, zand aangevuld, drijflijnen aangebracht en worden bomen geplant.
Wethouder Roland van Vugt: “De strandjes zijn van grote waarde voor veel inwoners. De coronatijd heeft nog eens extra het belang van dichtbij recreëren laten zien. Ik hoop dat we met z’n allen deze zomer kunnen genieten van de strandjes in Altena. En dan we ze met z’n allen schoon houden.”

Kwaliteit monitoren
Op www.zwemwater.nl staat actuele informatie en nieuws over de officiële en goedgekeurde zwemwaterlocaties in Nederland. Nu dus ook van de drie nieuwe strandjes in Altena.

    

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg Rijswijk Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.