maandag 29 november 2021

Alles over Altena

De oproep is vooral gericht aan inwoners van het buitengebied.

Altena doet mee aan ErvenPlus, wie nog meer?

5 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - De gemeente Altena doet mee met het zogeheten ErvenPlus project, waarbij erven aantrekkelijker worden gemaakt voor dieren als zwaluwen, mussen, uilen en vleermuizen. De aanwezigheid van deze dieren gaat achteruit doordat erven steeds ‘kaler’ en netter worden.

ErvenPlus is een project van Brabants Landschap, projectbureau Orbis, Brabantse gemeenten en natuurverenigingen. Met beplanting, nestkasten en zaadmengsels wordt het erf verbeterd als leefgebied voor verschillende dieren.

Wethouder Roland van Vugt: “Erven zijn van oudsher een belangrijk leefgebied voor diersoorten van het platteland. Wij willen dat leefgebied in stand houden en verbeteren. Daarom doen we mee aan ErvenPlus. En we hopen dat veel erfeigenaren meedoen. Altena wil een aantrekkelijk thuis blijven voor mensen, maar ook voor soorten als zwaluw, mus, uil en vleermuis.”

Erfscans
Via de ErvenPlus regeling worden scans uitgevoerd om te kijken naar maatregelen. Bijvoorbeeld gemengde hagen, fruitbomen, graanveldjes, zwaluwkasten, muizenruiters, mussenhotels en modderplaatsen. Aan de hand van de erfscan wordt vervolgens een ‘erfplan’ met inrichtingsschets gemaakt, die aan de inwoners wordt voorgelegd. Bij akkoord worden de maatregelen uitgevoerd.

Aanmelden
Inwoners die op een erf in het buitengebied wonen en geïnteresseerd zijn in streekeigen beplanting en soortbeschermende maatregelen kunnen zich aanmelden. Vervolgens wordt beoordeeld of het erf in aanmerking komt om deel te nemen aan ErvenPlus.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.