dinsdag 5 juli 2022

Alles over Altena

Geslaagde en blije Leerlingen van havo5.

Altena College ‘trots’ op geslaagde leerlingen

17 juni 2022 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Donderdag (12-5) startten 72 mavoleerlingen, 117 havoleerlingen en 49 atheneumleerlingen met hun eerste examen. Nu zijn velen van hen - sinds de uitslagdag op 9 juni - één van de trotse geslaagden.

‘Het eerste examen is het spannendst, daarna wordt de examenzaal steeds meer een vertrouwde plek’, aldus Arie van Es, conrector van de mavo+ op het Altena College.

Tijdvakken
Net als vorig examenjaar is ook dit jaar het examen opgedeeld in drie tijdvakken. Het tweede tijdvak startte maandag 13 juni voor leerlingen die in het eerste tijdvak door omstandigheden een examen niet konden maken. Maar ook voor leerlingen die bewust kiezen voor het tweede tijdvak, om zo meer leertijd te hebben voor een bepaald vak.

Trots
Hoewel nog niet alle leerlingen een examenuitslag hebben, zijn de docenten en schoolleiding heel erg trots op alle examenleerlingen. Rector Gijsbert van der Beek: ‘Als we de gemiddelden per vak naast die van andere scholen leggen, kunnen we zien dat onze leerlingen het erg goed gedaan hebben. De schoolleiding ziet de uiteindelijke slagingspercentages dan ook vol vertrouwen tegemoet. Begin juli zijn de diploma-uitreikingen en tijdens die avonden worden de leerlingen nog eens extra in het zonnetje gezet. Daar kijken we naar uit ...'

Foto Altena College.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.