maandag 6 december 2021

Alles over Altena

vv Almkerk en vv Altena zijn klaar voor de fusie.

Nog geen schot in fusie vv Altena en vv Almkerk

17 april 2021 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / NIEUWENDIJK - Eind 2018 hebben de voetbalverenigingen Almkerk en Altena een intentieverklaring getekend voor een fusie. In het bestuursakkoord van de gemeente Altena staat dat een initiatief voor een fusie tussen vv Almkerk en vv Altena wordt ondersteund.

René Roovers (CDA Altena) “Uit de gesprekken met vv Almkerk en vv Altena die we hebben gevoerd blijkt dat beide verenigingen niet stil hebben gezeten”. De benodigde velden en kleedlokalen hebben beide verenigingen al in beeld terwijl alle jeugdteams van vv Almkerk en vv Altena hun wedstrijden gezamenlijk spelen. Ook werd onlangs een jeugdcoördinator voor beide teams benoemd. Niets staat beide verenigingen meer in de weg om een fusie met elkaar aan te gaan.

Trage voortgang
De besturen wachten sinds de intentieverklaring al meer dan twee jaar op het locatieonderzoek van de gemeente Altena. Dit is voor het vervolg nodig om te weten waar de clubs zich kunnen vestigen en wat de financiële gevolgen hiervan zijn. Beide verenigingen hebben tot op heden daarover nog niets vernomen.

Beide voetbalverenigingen hebben aangegeven te willen fuseren. 'Dit moet voor de gemeente Altena een toch duidelijk signaal zijn dat ze aan zet is', laat CDA-sportwoordvoerder Arie-Pieter Verdoorn weten. 'We zijn nu ruim twee jaar verder en we hebben nog geen locatieonderzoek van de gemeente gezien. Ook willen we graag de financiële consequenties in kaart hebben. Het college moet nu echt in actie komen. Verenigingen zou je niet zo lang in onzekerheid moeten laten.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.