donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Aldi Werkendam tijdelijk naar Grote Waardweg

24 februari 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - Supermarktketen Aldi zoekt een nieuwe winkellocatie in Werkendam. Men wil de winkel uit te breiden en dat kan niet op de huidige locatie aan de Floreffestraat. In afwachting van een definitieve locatie elders in Werkendam vestigt Aldi zich nu tijdelijk op de Grote Waardweg. Op de locatie aan de Floreffestraat 26 worden zeven woningen gebouwd. Het college is akkoord gegaan met de vestiging van een tijdelijke Aldi aan de Grote Waardweg

Aldi zoekt al lange tijd naar een nieuwe winkellocatie in Werkendam. De huidige locatie is sterk verouderd en biedt door gebrek aan ruimte niet de mogelijkheid tot herontwikkeling van een winkel met voldoende verkoopvloeroppervlak. Het college van de voormalige gemeente Werkendam stemde in 2018 in met de verplaatsing van de Aldi om de supermarkt in Werkendam te houden. De locatie aan de Werkina is een geschikte locatie, maar aan de Lange Wiep (ijsbaan) is mogelijk geschikt. 

Tijdens overleg met de omgeving voor de locatie Werkina bleek het draagvlak zeer beperkt. De gemeenteraad wilde toen de locatie van de ijsbaan /volkstuinderscomplex bij  de Lange Wiep nader bekijken. 

Ontsluitingsweg
Het college laat hierover weten: ‘In dat gebied zijn we momenteel bezig met een uitwerking van de verkenning Werkendam Noord. Daar zoeken we ruimte voor een nieuwe ontsluitingsweg, bedrijventerrein en woningbouwlocatie(s). Vooruitlopend daarop is het niet wenselijk een winkelvestiging van Aldi te accommoderen in dat gebied. De kans dat de winkel dan gelet op de toekomstige functies niet goed gepositioneerd wordt, is groot. Dat is mogelijk ook bij een tijdelijke Aldi in dat gebied het geval.’

Om die reden is Aldi gevraagd een tijdelijke locatie buiten dit gebied te zoeken. Die vond men naast Grote Waardweg 1 die ze voor de duur van maximaal tien jaar kunnen huren van de eigenaar.

Oversteekpunt
Aldi heeft voor de locatie aan de Grote Waardweg de omgevingsdialoog gevoerd. Bij de tijdelijke Aldi zijn er weliswaar verkeerstechnische aandachtspunten, maar dat betreft geen overwegende bezwaren. Wel moet er een veilig oversteekpunt voor fietsers op de Grote Waardweg komen.

Foto Archief.

Zie ook:

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.