woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Knuffel de buffel bij Buffelgaard Verschure …

Aftellen voor tweede Dutch Food Week Altena

28 september 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Van 8 tot en met 15 oktober 2022 wordt de tweede editie van Dutch Food Week Altena georganiseerd. Tijdens deze week biedt Altena tal van activiteiten die te maken hebben met het 'voedsel van de toekomst'.

Tijdens wandelingen, fietstochten, proeverijen, workshops en kindermiddagen beleven belangstellende bezoekers 'de korte voedselketen' van boer tot bord: voedsel lokaal geproduceerd, gezond en duurzaam. 

Eiwittransitie
Bezoekers krijgen antwoorden op vragen zoals: Welke lokale lekkernijen zijn er te ontdekken? Hoe  worden die geproduceerd en verbouwd? Men maakt kennis met boeren uit de streek, men kan meg buffels knuffelen, geitenmelkijs proeven en meer.
Ook is er aandacht voor de eiwittransitie tijdens een duurzaamheidswandeling en organisaties presenteren de landbouwinnovaties van Altena.

Duurzaam en vitaal
Aanhaken bij de landelijk georganiseerde ‘Dutch Food Week' past binnen het programma Circulair Voedselsysteem van de gemeente. Wethouder duurzaamheid Roland van Vugt: ‘Altena heeft alles in huis om een nog duurzamer voedselproductie te realiseren. Maar dat is niet alleen een opgave van onze boeren, maar van de hele keten. Van consument tot supermarkt. Aan die bewustwording draagt Dutch Food Week bij.’

Het complete programma is HIER te vinden.

Podium
Dutch Food Week is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dutch Food Week wordt landelijk ook gehouden van 8 t/m 15 oktober.

 

Foto Buffelgaard Verschure.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.