dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

‘Alles werd tot in de puntjes voorbereid.’

Actie voor Turkije en Syrië op het Altena College

16 maart 2023 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Docent Diede Vreeswijk kijkt terug op een mooie actiedag voor Turkije en Syrië: “Ik ben supertrots op de leerlingen van brugklas B1A.” Dat zegt docent Diede Vreeswijk.

Op woensdag 22 februari ging klas B1A, samen met docent Diede Vreeswijk en een aantal collega-docenten, in het kooklokaal aan de slag met het bereiden en verkopen van honderden broodjes hamburger. De actie was in de dagen ervoor al aangekondigd en bij iedereen aanbevolen. Veel leerlingen kwamen in de pauze naar de aula om een lekker broodje te scoren, wat resulteerde in een mooie opbrengst van 784,70 euro.

Enthousiasme
Vreeswijk: "Als een professioneel keukenteam werd alles tot in de puntjes voorbereid. Alle benodigdheden werden klaargezet, alle groenten netjes gesneden en verdeeld. Het enthousiasme en de bereidwilligheid van de leerlingen om er een mooie actie van te maken spatte ervan af.”

Cheque
Op dinsdag 7 maart is de cheque overhandigd aan Hugo Baas van stichting GAiN. Deze stichting - met onder andere een logistieke vestiging in Sleeuwijk - zet in Turkije en Syrië noodhulp in via lokale partners. Het geld dat de actie van brugklas B1A heeft opgebracht wordt onder meer besteed aan prefab huisjes voor de mensen in Turkije die hun huis zijn kwijtgeraakt.

Foto Altena College.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.