vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Voedselbank Altena kan alle hulp gebruiken.

Actie ‘Producten kopen voor Voedselbank Altena’

24 mei 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - Op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei houden de gezamenlijke kerken van Werkendam, in samenwerking met Albert Heijn van Vuuren, een inzamelingsactie ter ondersteuning van de Voedselbank Altena.

Voedselbank Altena werd in 2006 opgericht en was een initiatief van de gezamenlijke kerken in Sleeuwijk. In de gemeente Altena ondersteunt de Voedselbank Altena wekelijks zo'n 400 mensen jong en oud, dit zijn ca. 110 verschillende huishoudens. Het betreft hier mensen die het zelf financieel niet redden. 'We bieden zoveel mogelijk gezond en gevarieerd voedsel aan. Dit voedsel is voornamelijk afkomstig van gegeven producten. Indien nodig worden er producten zoals zuivel, fruit, groente en eieren bijgekocht. Sinds vorig jaar maken wij gebruik van een winkelconcept, waarmee onze bezoekers zelf keuzemogelijkhe- den hebben bij het samenstellen van hun pakket.' 

Voedselverspilling
Dit nieuwe concept levert tevens een bijdrage op aan het voorkomen van verspilling van voedsel. De gemeente Altena (middels Surplus, locatie Nieuwendijk) en Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland, bepalen wie er in aanmerking komen voor een voedselpakket. Alle mensen die in aanmerking komen voor voedselhulp zijn van harte welkom.

Producten kopen
Op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei houden de gezamenlijke kerken van Werkendam, in samenwerking met Albert Heijn van Vuuren, een inzamelingsactie ter ondersteuning van de Voedselbank Altena. De kerken roepen mensen op een bijdrage te leveren door producten te kopen welke op dat moment het meest gewenst zijn. De producten staan in de winkel van AH bij elkaar uitgestald, zodat deze gemakkelijk te vinden zijn.

𝗢𝗽 𝘃𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴 𝗹𝗼𝗼𝗽𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝟬𝟴.𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿 𝘁/𝗺 𝟮𝟬.𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝟬𝟴.𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿 𝘁/𝗺 𝟭𝟴.𝟬𝟬

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.