vrijdag 29 maart 2024

ACKC wint uit dik tegen Korbatjo

24 april 2023 (door Redactie)

ALMKERK - De zaalcompetitie korfbal is afgesloten en wordt er nu buiten getraind en gespeeld. Zaterdag (22-4) werd de eerste competitiewedstrijd bij en tegen Korbatjo (Oud-Beijerland) door ACKC uit Almkerk.

Binnen een paar minuten staat ACKC achter met 2-0. Maar deze achterstand is van korte duur. De Almkerkerks komen voor te staan en geven deze voorsprong niet meer uit handen. Het gaat weliswaar moeizaam maar de ruststand is 5-8.

In de tweede helft weten de ACKC'ers elkaar beter te vinden en vallen er aardig wat doelpunten. Bij Korbatjo gaat het minder goed. Zij weten pas 10 minuten voor het einde van de wedstrijd weer te scoren.

Uiteindelijk wint ACKC met ruime cijfers: 7-18. Door deze winst staat het team nu vier punten voor op de nummer 2 in de tweede klasse.