vrijdag 29 maart 2024

ACKC wint tegen Juliana in stevige wedstrijd

12 maart 2022 (door Redactie)

ALMKERK - De laatste wedstrijd van ACKC tegen Juliana was een maand geleden. Deze wedstrijd werd verloren met 18-12. De spanning dit keer was bij de Almkerkers wat hoger dan normaal.

De wedstrijd begon en al heel snel werd er tegen een achterstand aangekeken: 0-2. Sabine kan de score van ACKC openen: 1-2. De tegenstanders zijn fanatiek en heel fysiek. Er wordt hard ingelopen op de verdedigers waardoor ACKC een aantal keer de bal mee krijgt, tot frustratie van de spelers van Juliana.
Tijdens de aanval van Juliana beuken de heren flink tegen hun verdedigers aan en krijgen ook weer een vrije bal tegen. Stef scoort van afstand de 7-4.

Ruststand
Bij de 8-7 wordt er een poosje gespeeld maar er vallen geen doelpunten. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Natasja scoort van afstand: 10-8. In de laatste seconden voor rust weet Juliana de ruststand te bepalen: 12-9.

Moeilijk
Na de rust kan Juliana scoren: 12-10. Stef kan van afstand ook scoren: 13-10. Sabine mag een vrije bal nemen maar door een verdedigingsfout van Juliana wordt dit een strafworp. Stef neemt de strafworp en scoort 14-10. Er wordt hard en fysiek gespeeld door Juliana. De scheidsrechter heeft het soms best moeilijk, maar houdt goed overzicht.
Juliana scoort 15-12, Sabine de 16-12. De scheidsrechter trekt een gele kaart voor iemand op de bank bij Juliana. Juliana scoort de 16-13.

Blessure
Een heer van Juliana gaat door zijn enkel en ligt even op de grond. Hij kan even later toch weer verder spelen. Maar even later gaat dezelfde heer naar de grond en gilt het uit van de pijn. Later bleek dat zijn knie even uit de kom was. Hierna kan hij niet meer verder spelen. Er wordt overlegd wat nu te doen: wedstrijd staken of doorspelen. Er wordt gekozen om de laatste 10 minuten toch door te spelen.

Pauze
Maar door de lange pauze die er tussen zat, waren de teams uit hun spelritme. Ook het publiek was stil. Juliana kan 2x scoren: 19-16. Jonne scoort het laatste doelpunt van de wedstrijd: 20-16.

De doelpuntenmakers: Stef Mommers 6x, Natasja Kuipers 5x, Sabine Meerman en Wietze de Vries beiden 3x, Jonne Millenaar 2x en Sven van der Ham 1x.

Volgende week wordt er gespeeld in Roozendaal, bij Keep Fit. De wedstrijd begint om 13:20 uur.