dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

OZC profiteerde maximaal tegen de Almkerkers.

ACKC verliest onnodig van OZC

12 februari 2024 (door Redactie)

ALMKERK - De Almkerkse korfballers kunnen hun kampioensaspiraties voorlopig in de koelkast zetten. De Groenwitte formatie speelde in Rotterdam ongeïnspireerd en verloor van het zeker niet imponerende OZC met 24-22.

Twee nederlagen in een week tijd is een beetje teveel van het goede. De wedstrijd tegen DVS moest doordeweeks uitgespeeld worden en daar speelde arbiter De Leeuw in de ogen van de Almkerkers wel een heel dubieuze rol. DVS was niet te beroerd om de gegeven kadootjes uit te pakken en speelde daarna de wedstrijd professioneel uit.

Ander verhaal
Tegen OZC was het een ander verhaal. In het begin een gelijk opgaande strijd. De goed leidende leidsman Coolegem legde de ballen gemakkelijk op de stip en deed dat aan beide zijden. OZC wist daar beter van te profiteren dan de equipe van coach Van Houwelingen.

ACKC verdedigde gewoon veel te gemakzuchtig. OZC is toch al een gemakkelijk scorende ploeg en maakte dankbaar gebruik van het verdedigende onvermogen bij ACKC. Waar in het begin van de competitie de verdedigende druk een echt wapen van de Almkerkers was, wordt er nu veel te gemakkelijk ruimte weggegeven.

Qua spel was ACKC echt niet veel minder, maar ze lieten de Rotterdammers steeds weer veel te gemakkelijk scoren. Of op afstand te veel ruimte weggeven of te gemakkelijk de doorloopbal toestaan. OZC profiteerde maximaal. De ruststand werd bereikt met 13-12 in het voordeel van de thuisploeg.

Overtuiging
Direct na de pauze nam OZC afstand en kwam op een voorsprong van vier punten.  ACKC pakte daarna de draad wel weer op, maar de echte overtuiging ontbrak. Steeds als ACKC dichterbij kwam was OZC weer bij machte om afstand te nemen.

Sven van der Ham kwam binnen de lijnen om de lichtvoetige Tooske Verschoor aanvallend te ondersteunen. Verschoor heeft een magistrale versnelling in huis en wist daar in de eindfase twee maal zelf uit te scoren, maar ook twee maal haar vakgenoot Fleur Hartman vrij te spelen. Het bleek niet genoeg. Emiel van der Ham kwam in deze wedstrijd tot zeven wapenfeiten, maar mocht tegelijkertijd ook zeven keer vissen. Het herenviertal mag sowieso wel eens bij zichzelf te rade gaan: maar liefst 21 van de 24 treffers werden door het Rotterdamse herenkwartet verzorgd.

Orde op zaken
De komende twee weken hoeft de ploeg niet in actie te komen en mag het de tijd gaan gebruiken om orde op zaken te stellen. Het team moet echt tot meer in staat worden geacht dan wat ze tegen OZC en eerder tegen Ventura Sport hebben laten zien. Vier dure verliespunten die de ambities van de BakerTilly formatie aardig temperen.

Zie ook:

Lees meer over:

Almkerk korfbal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.