vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

De winst in Almkerk ging naar Geldermalsen.

ACKC speelt eerste competitiewedstrijd thuis

11 september 2023 (door Redactie)

ALTENA - ACKC speelde zaterdag (9-9), na twee oefenwedstrijden en een vierkamp, de eerste competitiewedstrijd in de overgangsklasse tegen CKV Animo uit Geldermalsen. Op het sportpark in Almkerk stond de zon recht op het veld, zonder  een zuchtje wind bij 30 graden.

Het team van ACKC bestaat uit bekende maar ook een onbekende gezichten. Emiel is een poos weggeweest maar is weer terug bij ACKC. Thijs en Imar zijn nieuw. Beide heren korfbalden bij Vriendenschaar, maar spelen nu in het groen-wit van ACKC.

Lange armen
In het begin van de eerste helft probeerden de ploegen elkaar uiten ging het spel heen en weer. De armen van de tegenstanders zijn lang, daar moest ACKC even aan wennen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Ruststand: 8-6. Animo scoort gewoonlijk rond de 30 doelpunten per wedstrijd, dus dat beloofde wat voor de tweede helft.

Mooie wedstrijd
Tot de stand van 13-13 kon ACKC Animo goed bijbenen. Aan het einde van de wedstrijd trokken de Almkerkers toch aan het kortste eind. De partij werd verloren met een stand van 14-17. Niettemin een knappe prestatie en een mooie wedstrijd om naar te kijken.

Doelpunten
Sven van der Ham 4x, Imar van der Priem 3x, Emile van der Ham 3x, Sabine Meerman 1x, Ingrid Dekkers 1x, Thijs de Groot 1x, Amber de Ruijter 1x

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.