vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

ACKC sluit veldseizoen af met wedstrijd tegen Souburg

10 juni 2024 (door Redactie)

ALTENA - Het seizoen zit er op voor de Almkerkse korfballers. Tijdens de laatste thuiswedstrijd bood de ploeg goed weerstand tegen Fortis uit Souburg. De Zeeuwen trokken echter met 9-14 aan het langste eind en hesen daarmee de kampioensvlag.

ACKC nam in de thuiswedstrijd brutaal de leiding. Stef Mommers kon profiteren van een opstelfout onder de kort en strafte dat meteen af: 1-0. In de aansluitende aanval aan de andere kant werd een strafworp toegekend tegen Sabine Meerman: 1-1.

Even later een vrije bal waaruit gescoord kan worden en daarmee kijkt ACKC voor het eerst tegen een achterstand aan. In deze periode is er echt een gelijk opgaande strijd waarin BakerTilly formatie verzuimde om zichzelf te belonen. Te veel kansen laat de ploeg liggen omdat ze er te slordig mee om springen. ACKC moet teveel vrije ballen en strafworpen weggeven De eerste vier Zeeuwse treffers komen allemaal uit vrije ballen of strafworpen.

Na de 1-4 scoort gelegenheidsaanvoerder Emiel van der Ham van afstand de 2-4. En een enkele minuut later is het al 2-5. Met nog 10 minuten te gaan in het eerste deel wordt Sabine Meerman goed vrijgespeeld en van de middenafstand is de Woudrichemse spatzuiver: 3-5 en daarmee staat de druk er bij Fortis weer vol op.

Vlak voor rust maakt Sven van der Ham zijn eerste van drie treffers deze middag. Van afstand tekent hij voor 4-7. Vlak voor het rustsignaal tekent Stef Mommers van afstand voor de 5-7 ruststand.

In het tweede deel neemt Fortis steeds meer afstand. Met een 5-10 tussenstand en een klein kwartier te gaan lijkt de wedstrijd gespeeld. 

Met nog een kleine 10 minuten te gaan is het nog steeds een spannend potje. Twee afstandstreffers van Fortis op rij betekent 8-13 en daarmee is het definitief gedaan. Voor de statistieken scoort de Zeeuwse opponent in de laatste minuut de 9-14 en haalt daarmee het kampioenschap binnen.

De doelpunten werden gemaakt door:
Sven van der Ham (3x), Emiel van der Ham en Stef Mommers (2x), Sabine Meerman, Imar van der Priem (1x).

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.