maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

ACKC-dag succesvol in alle opzichten

9 februari 2024 (door Redactie)

ALMKERK - "Sfeervol, bomvol en een spannende apotheose". Zo valt de jaarlijkse ACKC-dag kortweg samen te vatten. Een sterke eerste helft van ADO ’s-Gravendeel tegen de thuisploeg resulteerde in een 7-12 ruststand. Na de rust stelde ACKC orde op zaken en trok de wedstrijd naar zich toe: 17-15.

Een springkussen, geschminkte kinderen, pannenkoeken en heel veel publiek. Oplopen met volgspot in een donkere, maar kolkende sporthal de Jager met de F-pupillen aan de hand. Ingrediënten voor de jaarlijkse ACKC-dag. Maar van de spelers wordt gewoon een topprestatie gevraagd. En die werd geleverd. Voor het publiek kon de wedstrijd eigenlijk niet mooier verlopen en bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Vlot.

Geen cadeautjes
ADO was duidelijk niet gekomen om cadeautjes uit te delen. Vanaf het begin speelde de ploeg uit de Hoekse Waard gedisciplineerd en schoten ze met scherp waardoor ze in het eerste deel op een uitzonderlijk hoog schotpercentage kwamen. ACKC kon hier in deze fase te weinig tegenoverstellen en kon in de score de opponent niet bijbenen. Aanvoerster Natasja Kuipers opende van afstand de score voor de Almkerkers maar daarna was het scorend vermogen van ADO gewoon beter verzorgd.

Coach Van Houwelingen moest Amber de Ruiter en Sven van der Ham missen. Amber zit met een zware knieblessure voorlopig aan de kant en Sven met een dikke enkel. Ook zij moesten vanaf de kant lijdzaam toezien hoe ADO steeds meer afstand nam. En tot overmaat van ramp blesseerde ook Maartje Verschoor zich in het eerste deel en moest zij vervangen worden door Tooske Verschoor.

Scherper en sterker
In de rust bleek Van Houwelingen de wedstrijd goed geanalyseerd te hebben. Iets beter aansluiten op de tweede bal haalde de angel uit de schotkracht van ADO. In het tweede deel bleek ACKC scherper en conditioneel sterker. En als dan de eerste balletjes er in gaan, gaat het publiek er helemaal achter staan. Na iedere treffers golfde er weer een orkaan van geluid door de sporthal en dat sterkte de BakerTilly formatie. Dat alles bracht de ploeg op een eindstand van een verdiende 17-15.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.