zaterdag 20 april 2024

ACKC verliest thuis tegen Tiel ’72

28 november 2021 (door Redactie)

GIESSEN - Zaterdag (27-11) speelde ACKC de eerste wedstrijd in de zaal, de eerste competitiewedstrijd van deze winter. Het ziet het er naar uit dat het voorlopig ook de enige wedstrijd zal zijn. Door de verscherpte maatregelen is het onmogelijk om nog te trainen.

Hoe het ook zij, ACKC1 ging in de wedstrijd tegen Tiel1 van start met in de aanval: Stef Mommers, Ingrid Dekkers, Sabine Meerman, Derrek Koekkoek. In de verdediging stonden Sven van der Ham, Wietze de Vries, Jitske de Vries en Amber de Ruijter.

Afstandsschot
De start van de wedstrijd was fantastisch: binnen 8 minuten staat het 4-0 met doelpunten van Sabine, een vrije bal en een afstandsschot, Sven en Jitske. Na het eerste tegendoelpunt: 4-1 kan Tiel tweemaal scoren via een doorloper en een afstandsschot: 4-3. Sven schiet de bal van afstand in de korf: 5-3.
Bij de score 7-5 worden er wat wissels ingezet: Jonne Millenaar vervangt Ingrid en Arne van Herwijnen vervangt Wietze. Tiel scoort vlak voor rust de 9-7. Een mooi uitgangspunt voor de teeede helft.

Afgekeurd
Vlak na het begin van de wedstrijd wordt Derrek vervangen door Wietze. Tiel heeft dan al een keer gescoord: 9-8. In het verdere verloop komt Tiel langszij en gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Dan krijgt Tiel een strafworp: 11-13. Een mooi doelpunt van Sven wordt onterecht afgekeurd voor lopen. De eindstand is uiteindelijk 16-21.