donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Achtste Liniepadfestival brengt Ode aan het Landschap

9 september 2021 (door Redactie)

ALTENA - Het achtste Liniepadfestival brengt dit jaar een Ode aan het Landschap van de Waterlinie. Het Liniepadfestival wordt gehouden van 11 tot en met 19 september en verbindt het weekend van Open Monumentendag met het eerste kunstweekend Altena in beeld rondom het gemeentehuis in Almkerk.

De Hollandse Waterlinies met ‘water als bondgenoot’ hebben ook het landschap in onze streek gevormd met zijn forten, bunkers en inundatiegebieden. Tijdens het Liniepadfestival wordt kunst getoond langs het Liniepad en als drijvende galerie bij de Zevenbansche Boezem.
Ook de bunkers langs het pad worden ingezet voor kunstuitingen, zoals in voorgaande jaren de breibunker, de bunkerbieb en exposities rondom de bunkers. In het voormalige gemaaltje wordt een kunstexpositie gehouden en een workshops Hollandse landschappen tekenen.
De twee watermolens bij het Lininepad vormen een mooie inspiratiebron voor de workshop, maar zijn in het weekend ook te bezoeken.

Kunstweekend
Voor het Liniepadfestival is een speciale fiets- en wandelroute samengesteld langs de monumenten van Open Monumentendag op 11 en 12 september en het kunstweekend van 18 en 19 september in en rond het gemeentehuis in Almkerk. Ook de Water(linie) toren van Uppel is in beide weekenden te bezichtigen. De bovenste verdieping van de toren biedt een prachtig uitzicht op het Linielandschap. In het weekend van 18 en 19 september worden langs het Liniepad door de vliegerclub Sky Pirates demonstraties gehouden en kunnen vliegers gemaakt worden.

Workshop
Op 12 september om 13.00 uur wordt een workshop Hollandse landschappen tekenen gegeven. Op 14 en 15 september kunnen bezoekers genieten van de natuur langs het Liniepad. Op 14 september om 18.30 uur wordt een natuurwandeling met fotografie tips gegeven door Joey Braat. Op woensdag 15 september leert Jan-Willem den Besten vanaf 14.00 uur natuurliefhebbers om vogels te (her) kennen.

Deelname aan de workshops kost vijf euro per persoon, kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis deelnemen. Opgeven kan via de website www.liniepadfestival.nl Op de site is ook het volledige programma terug te vinden.

Foto Liniepadfestival

Lees meer over:

Altena Liniepadfestival
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.