zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Wethouder Hans Tanis (midden) bekijkt met de projectontwikkelaars de schets voor de nieuwe wijk.

Achter de Schans wordt mooie nieuwbouwwijk met 3 verschillende buurten

14 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - Wethouder Hans Tanis en de twee projectontwikkelaars presenteerden het stedenbouwkundigplan voor fase 1 van nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam. Achter de Schans: wordt een wijk met waterrijk en groen wonen in verschillende buurten. De wijk wordt in twee fases gebouwd. In totaal komen er ongeveer 300 woningen, waarvan de eerste 150 woningen in fase 1 gebouwd worden.

Wethouder Hans Tanis: is tevreden: 'Het ontworpen plan ziet er schitterend uit en levert voor veel inwoners in Altena straks een geweldige plek om te wonen en te leven op. Er is veel ruimte voor water en groen in Achter de Schans.”

Woonbuurten
Achter de Schans bestaat uit drie woonbuurten met allemaal een eigen invulling, sfeer en karakter. Die verschillen ontstaan door de openbare ruimte verschillend in te richten en door de bouw van woningen in verschillende architectuurstijlen.

De wijken hebben welklinkende namen: Op de Rieteilanden en In ’t Veld In ’t Veld is de grootste buurt van Achter de Schans. De buurt Aan de Dijk wordt in zijn geheel in fase 2 gebouwd.

Naar verwachting gaan eind 2022 de eerste palen de grond in.

Foto gemeente Altena.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.