maandag 23 mei 2022

Alles over Altena

Aanleg Atletiekpark Altena officieel van start

26 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Het karwei is begonnen, de eerste meters voor de aanleg van het Atletiekpark Altena zijn gemaakt. Het complex komt achter het Altena College in Sleeuwijk. De aftrap werd onder andere gegeven door wethouder Shah Sheikkariem.

Met de komst van het Atletiekpark Altena draagt gemeente Altena bij aan het streven om een vitale gemeente te worden en sporten beschikbaar te maken voor iedereen die wil werken aan een gezonde en fitte lifestyle.
De aftrap voor de weerkzaamheden werd verricht door wethouder Shah Sheikkariem, Cor van den Heuvel, coördinator van Altena Road Runners en Gijsbert van der Beek, directeur van het naastgelegen Altena College. Gezamenlijk werd een kuub grond verzet.

De eerste klussen bestaan vooral uit grondwerk. Zo is er een sloot gedempt en worden sloten gegraven en verbreed. De vrijkomende grond wordt verwerkt in een grondwal rondom de atletiekbaan. Dit voorjaar wordt gestart met de bouw van het Atletiekpark Altena en het clubhuis van de Altena Road Runners.

Meters maken
Na het realiseren van Hippisch Centrum Altena aan de Roef 5 in Sleeuwijk en de verplaatsing van paardensportvereniging De Nieuwe Roef, is het tijd om nu aan de slag te gaan met de aanleg van het Atletiekpark Altena. Wethouder Sheikkariem: “Het is prachtig om te zien dat we als Altena binnenkort onze eigen atletiekbaan hebben. Het draagt goed bij aan ons streven naar een vitaal Altena. Voor gemeente Altena komt hiermee zicht op de realisatie van twee belangrijke projecten uit het bestuursakkoord 2019-2022.”

Thuisbasis
Atletiekvereniging Altena Road Runners huisvest zich straks op het complex. “Wij zijn blij dat na twee jaar voorbereiding de werkzaamheden daadwerkelijk zijn gestart’’, vertelt voorzitter Cor van den Heuvel. “In het voorjaar start ook de bouw van ons clubhuis. Dat betekent dat wij ons als vereniging kunnen voorbereiden op het gebruik van het atletiekpark direct na de zomer. Het is voor ons en onze leden fijn dat we straks een eigen thuisbasis hebben.”

Popelen
De komst van de complexen biedt veel voordelen voor het naastgelegen Altena College, de schoolleerlingen kunnen straks de lessen bewegingsonderwijs volgen op het atletiekpark. Gijsbert van der Beek, directeur Altena College: “Het Altena College stelt een veilige sportomgeving voor een gezonde en actieve leefstijl centraal. Uit de reacties van leerlingen merken wij al dat ze het sporten op de atletiekbaan heel cool vinden. Ook onze docenten bewegingsonderwijs staan te popelen om straks op het atletiekpark aan de slag te gaan."

Foto gemeente Altena.

Zie ook:

Lees meer over:

atletiekbaan Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.