vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aanleg atletiekbaan vordert gestaag

26 mei 2022 (door Redactie)

SLEEUWIJK - De realisatie van het nieuwe atletiekpark in Altena vordert gestaag. De afgelopen maanden werden sloten verbreed, werd een grondwal om de baan gelegd en er is voorbelasting aangebracht. De komende maanden worden de atletiekbaan en atletieknummers aangelegd. Als alles volgens planning verloopt, wordt Atletiekpark Altena eind juli dit jaar opgeleverd.

De komende periode staat er het nodige op de planning.  Voor de atletiekbaan wordt een constructie aangelegd van schuimbeton, asfalt en een kunststof toplaag. Daarna kan de belijning worden aangebracht. Vervolgens wordt op diverse plekken kunstgras gelegd en wordt het grote middenterrein voorzien van natuurgras. Ook worden de voorzieningen voor diverse atletiekonderdelen gebouwd, zoals discuswerpen, kogelstoten en verspringen.

Tevreden
Wethouder Shah Sheikkariem is tevreden: “Ik kijk vooruit naar de ingebruikname van het Atletiekpark Altena door atletiekvereniging Altena Road Runners en het Altena College. We maken de atletieksport op deze manier toegankelijk voor een grote groep. Dit past in onze visie van een Vitaal Altena.”

Het complex is straks te bereiken via een nieuwe toegangsweg aan De Nieuwe Roef. Er komen op het Atletiekpark voldoende parkeerplekken.

Sporten
Atletiekvereniging Altena Road Runners (ARR) neemt na de opening zijn intrek op het complex. Dat biedt straks de faciliteiten om op één locatie diverse atletiekdisciplines uit te oefenen zoals loopnummers, verspringen en discuswerpen. Ook Cor van den Heuvel (voorzitter ARR): “Met de oplevering van Atletiekpark Altena is onze gemeente een sportvoorziening rijker. Onder leiding van ervaren trainers is er voor iedereen plaats om de atletieksport te beoefenen. Want bewegen is het gezondste medicijn!”

Lesrooster
Het atletiekpark biedt straks ook voor het naastgelegen Altena College de nodige voordelen: leerlingingen van de school volgen daar straks de sportlessen. Gijsbert van der Beek, rector Altena College, speelde bij de werving voor nieuwe leerlingen al in op de atletiekbaan. "Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar kunnen we voor drie klassen tegelijk het bewegingsonderwijs verzorgen op het atletiekpark, dat ligt immers direct achter de school. Het is mooi om de hele dag leerlingen daar straks actief te zien.“

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.