dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Druk blijft het in de richting Utrecht-Breda.

A27 blijft op nummer 1 in file top 10

3 april 2024 (door Redactie)

REGIO - De A27 staat ook in het eerste kwartaal van 2024 onveranderd op de eerste plaats in de file top tien. Ook de A2 doet mee. Toch nam het aantal files in Noord-Brabant af.

Uit de cijfers blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar het aantal files tijdens de ochtendspits daalde met zes procent. Op de drukste werkdagen, de dinsdag en donderdag daalde het aantal files tijdens de ochtendspits zelfs met tien procent. De verkeersdrukte tijdens de avondspits blijft onverminderd hoog. Aldus de ANWB.

Opmerkelijk
De filezwaarte (lengte x duur file) op de Nederlandse wegen is in het eerste kwartaal van 2024 met vier procent gedaald in vergelijking met deze periode in 2023, gemeten op alle A- en N-wegen in Nederland. De daling van vier procent vindt de ANWB opmerkelijk gelet op de flinke groei van het wagenpark afgelopen jaar en de toename van het aantal gereden kilometers op onze wegen.

Forse daling Noord-Brabant 
In de drukste provincies bleef de filezwaarte in het eerste kwartaal op vrijwel het niveau van vorig jaar. Een uitzondering is Noord-Brabant waar het aantal files met 18 procent fors daalde. Automobilisten die dagelijks deelnemen aan het woon-werkverkeer zullen deze daling niet zo ervaren. 

A27 en A2
De A27 in de richting Utrecht - Breda staat onveranderd op de eerste plek. Afslag Noordeloos is daarbij het meest populaire knelpunt. 

De A2 richting Den Bosch - Utrecht (afslag Kerkdriel) staat op de achtste plaats.

Foto archief.

Lees meer over:

Altena Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.