zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Veel records en medailles bij miniorenwedstrijd ZVDO74

30 november 2021 (door Redactie)

ANDEL - Zaterdag (27-11) zwom de jeugd van ZVDO'74 de tweede miniorenwedstrijd van het jaar. In het Caribabad in Gorinchem werd gezwommen tegen de Biesboschzwemmers, Bijtelskil en de Vennen.

In totaal werden maar liefst 54 persoonlijke records gezwommen. Ook wist ZVDO nog eens een hoop medailles mee naar huis te nemen.  Hoewel de wedstrijd zonder publiek was, kijkt de vereniging terug op een geslaagde middag.

Benthe Versteeg, Merel Verkade en Rhomy Oppenhuizen begonnen met een zware afstand. Alle drie zwommen ze voor het eerst de 200m vrije slag en zetten zij mooie tijden neer.

Olivia Jannichsen en Julian Brouwers scherpten beiden hun beste tijd op de 50m schoolslag aan met meer dan vier seconden. Roan van Dijk, Kaïn Kraaijeveld en Jamie van Drunen maakten er een spannende strijd van. Op de 50m vrije slag verbeterden ze hun tijd met maar liefst 20, 23 en 13 seconden. Ook wisten ze plek een, twee en drie te veroveren.

Joël Verhoeven, Liva van Klinken en Vienne Hannink zwommen hun eerste zwemwedstrijd. Ze lieten zien dat heel goed te kunnen door een mooie 25m schoolslag en 50m vrije slag te zwemmen. Ook Malou Monshouwer zwom haar eerste wedstrijd en won gelijk een bronzen medaille. Op dezelfde afstanden zetten Puk Kamphuis en Christina van Hemert mooie tijden neer. Christina bemachtigde ook nog het goud en zilver.

Ook Stan Dammers, Bjurn Versteeg en Lucas Colijn zwommen de 200m vrije slag voor het eerst. Op de 100m schoolslag maakten ze er een spannende onderlinge strijd van. Het goud was voor Lucas, zilver voor Stan en brons voor Bjurn.

Bij de oudere zwemmers werd gekozen voor de 400m vrije slag. Thijn Oudshoorn, Hanna de Graaf en Jet Kamphuis kozen voor de laatste, zware, afstand en behaalden enorme persoonlijke records. Thijn wist zijn tijd met 36 seconden te verbeteren, Hanna met 15 seconden en Jet met 32.

Op de andere afstand, de 50m schoolslag, werden er alleen maar persoonlijke records gezwommen. Maud Vervoorn, Marith de Fijter, Cato Kamphuis, Anne Donkersloot, Sanne van Lith, Nienke Mewis, Rianne Tameris en Jens Westerlaken wisten allen enkele seconden van hun beste tijd af te zwemmen. De grootste tijdsverbeteringen op deze afstand waren voor Luuk van Dalen met 8 seconden en Jurre Stout met 13 seconden.

De volgende wedstrijd staat gepland op 22 januari.

Foto ZVDO’74

Lees meer over:

zwemmen Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.