maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Wethouder Hans Tanis is net als de kinderen blij met de actie.

4000 leerlingen doen mee met Autoloze Schooldag

16 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

EETHEN - Negentien scholen in Altena deden donderdag (16-9) mee aan de landelijke Autoloze Schooldag. Elke derde donderdag van de maand september wordt hiermee aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid en duurzaamheid bij het naar schoolgaan. Naast de stimulans om niet met de auto naar school te komen, geeft elke school een eigen invulling aan deze dag waarbij bewustwording centraal staat.

Op de Prins Willem Alexanderschool in Eethen werd op een kleurige manier aandacht gevraagd voor veilig verkeer. Leerlingen hadden hun fietsen, stepjes en rugzakken fleurig versierd en vielen zo extra op in het verkeer. Wethouder Hans Tanis nam er een kijkje en sprak met de kinderen over het belang van het veilig reizen naar school.

In Eethen deden ook de allerkleinste mee zoals de kinderen van de peuterspeelzaal en de kinderopvang. Dit past goed bij het ideaalbeeld van de gemeente dat verkeerseducatie belangrijk is van 0 tot 100 jaar.
Wethouder Hans Tanis: “Ik ben trots dat er zoveel scholen en daarmee kinderen en ouders in Altena meedoen met deze dag. Verkeersveiligheid is een enorm belangrijk thema, zeker rondom scholen. Door deze actiedag zijn kinderen en ouders er bewust mee bezig. Er zijn vaak geschikte en gezonde alternatieven voor het pakken van de auto richting school, de sportclub of voor een boodschap. Minder autoverkeer draagt sterk bij aan een veiligere en schonere omgeving”.

Foto Gemeente Altena.

Lees meer over:

scholen Eethen veilig verkeer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.