dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Werk van Thomas van Heck.

40-jarig Biesbosch MuseumEiland viert verleden en toekomst

29 maart 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - Het jaar 2024 staat in het teken van het veertig-jarig jubileum van het Biesbosch Museum dat op 6 juni 1984 officieel geopend werd door Prins Bernhard.

In de afgelopen veertig jaar bezochten bijna 1,4 miljoen mensen het museum, van 1984 tot 1994 gevestigd op de bovenverdieping van restaurant de Brabantse Biesbosch aan de Spieringsluis en in 1994 verhuisd naar de nieuwbouw aan de Hilweg.
Na een tussentijdse uitbreiding in 2001 volgde in 2015 de enorme transitie tot Biesbosch MuseumEiland waarbij mee werd gelift met de ontpoldering van de Noordwaard. Biesbosch MuseumEiland belicht verleden, heden en toekomst van de Biesbosch en voert dat ook in dit speciale jaar door.

Terugblikken
Op de webpagina blikt het Biesbosch Museum de komende 40 weken terug op de periode 1984-2024. 'We vieren ons jubileumjaar met wisselexposities, evenementen en lezingen met uiteenlopende thema's waar ons publiek actief bij betrokken wordt. We starten op 7 april met een gratis toegankelijke expositie van Biesbosch-schilder Thomas van Heck.' De tentoonstelling, die tot 28 juli te zien is, bestaat uit nog nooit eerder geëxposeerd werk van Van Heck.

Toekomst
We kijken ook naar de toekomst. Om het museum aantrekkelijk te houden, werkt het museum dit jaar aan een aantal ontwerpen voor de aanpassing van het deel van de vaste tentoonstelling dat zich richt op heden en toekomst. 'We gaan samen met makers en experts een unieke beleving met bewustwording en interactie creëren voor groot en klein.'

Foto BiesboschmuseumEiland.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.