Vrijwilligers Hollandse Waterlinies op Fort Giessen in zonnetje gezet

GIESSEN - Maandag (13-11) werden zo’n 45 vrijwilligers van UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies in het zonnetje gezet. Dat gebeurde op Fort Giessen in aanwezigheid van Anneloes van Hunnik, wethouder Cultuur en Erfgoed in gemeente Altena.
Tijdens de bijeenkomst op Fort Giessen werden de vrijwilligers geïnformeerd over het zijn van UNESCO Werelderfgoed. WethouderAnneloes van Hunnik mocht haar kennis over de waterlinie succesvol vergroten via een heuse waterliniequiz. Daarna bedankte ze alle aanwezige vrijwilligers voor het enthousiasme en de tomeloze inzet waarmee ze het erfgoed beheren en onderhouden voor toekomstige generaties. Onder meer door het verhaal van de waterlinies te vertellen aan de vele fortbezoekers.
Na het dankwoord konden de aanwezigen mee met een rondleiding op het fort. De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke lunch. Aan tafel kon men kennis maken met collega-vrijwilligers van andere forten en werd er veel kennis en ervaring gedeeld. Met een inspiratiegids, een speciale waterliniefles en veel indrukken keerden de vrijwilligers daarna huiswaarts.
Vrijwilliger worden
Er zijn nog vijf vrijwilligersbijeenkomsten gepland tussen 23 november en 14 december. Lijkt het u leuk om gids te worden op een van de forten of wilt u helpen in het groenonderhoud of het beheer van een fort? Neem dan contact op met fort Giessen. Weet u nog niet op welk fort u actief wil worden of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Stichting Liniebreed Ondernemen met een mail naar info@liniebreed.nl.
UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies bestaat uit de historische linies Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Hollandse Waterlinie is groot en loopt van Edam helemaal rond Amsterdam en van Muiden tot aan de Biesbosch.
Foto Unesco Werelderfgoed Hollandse Waterlinies - aangeleverd.