donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

CDA Altena stelt vragen over windmolenplannen Gorinchem

14 april 2021 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Overbuurman Gorinchem onderzoekt mogelijkheden voor de plaatsing van windmolens onder meer langs de Merwede, zoekgebied Avelingen. CD-raadslid Arno Bouman vindt daar wat van en klom in de pen. Hij stelde een aantal vragen aan het college van de gemeente Altena.

Bouman: 'Met het stellen van deze vragen hebben we twee doelen. Ten eerste vinden we dat de gemeente Altena en Gorinchem hier als goede buren met elkaar in gesprek moeten zijn. Ten tweede is het ook belangrijk dat de bewoners van Sleeuwijk en de bewoners nabij de dijk tussen Sleeuwijk en Werkendam een actieve rol krijgen bij de participatie rondom dit windmolenproject.'

Windmolens Waalwijk
Afgelopen jaar en begin dit jaar stelde de CDA-fractie meerdere keren vragen over de kadernota grootschalige opwek van de gemeente Waalwijk. Men deed dit ook samen met de VVD. Mede naar aanleiding van deze vragen stuurde het college van Altena op 13 januari 2021 een brief aan de gemeenteraad van Waalwijk. Daarin stonden drie thema’s centraal: participatie, hoogte van windmolens en minimale afstand tot de bebouwing. Deze standpunten zouden ook gedeeld moeten worden met het Gorcumse college.

Nog geen concreet plan
CDA: 'Alhoewel op dit moment nog geen sprake is van een concreet windmolenplan bij Avelingen zijn we van mening dat we in deze fase, als goede buren, het gesprek hierover al moeten voeren met de gemeente Gorinchem en ook de inwoners uit Altena, die in de nabijheid wonen van dit zoekgebied, hier actief bij te betrekken.' Deze plannen kunnen impact hebben op een aantal inwoners van Sleeuwijk en de inwoners die wonen aan of nabij Hoef, Kerkeinde en de Sleeuwijksedijk te Werkendam.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(Artist impression - persbericht CDA Altena)

Lees meer over:

Windmolens avelingen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.