maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Woningbouw Genderen-Zuid loopt vertraging op

1 april 2021 (door AalburgNet)

GENDEREN - Bouwlinie (onderdeel van Bazalt Wonen) en Almbouw hebben zich teruggetrokken uit de woningbouwontwikkeling in Genderen-Zuid. De grondeigenaren zijn nu in gesprek met andere ontwikkelaars. Als er overeenstemming is, wordt dit project met grote prioriteit verder opgepakt door de gemeente in samenspraak met de ontwikkelaar(s). Zo laat het college aan de gemeenteraad weten.

Dit is een tweede vetraging in het voornemen 'snel te bouwen'. Eerder was het voornemen in Genderen -Noord te bouwen. Die optie ging van tafel. Wethouder Hans Tanis verklaarde eerder (juni 2020) dat als er woningen in het noordelijke deel van het dorp zouden worden gebouwd, geluidschermen een vereiste zouden worden. Dit vanwege het verkeersgeluid afkomstig vanaf de N283. Landschappelijk gezien was bouwen aan de noordkant geen optie, strelde Tanis toen.

Risico's
Afgelopen periode zijn er, namens Bouwlinie en Almbouw, verschillende gesprekken gevoerd over het verwerven van gronden voor de ontwikkeling van Genderen-Zuid. Partijen trokken zich terug omdat de ontwikkeling voor hen 'te veel risico’s kent en onvoldoende aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen'. Deze informatie overviel het college omdat dit project prioriteit had. 

Momenteel zijn de grondeigenaren in gesprek met diverse potentiële ontwikkelaars. Zodra zij met één van hen tot overeenstemming zijn gekomen wordt de planontwikkeling van het woningbouwproject met alle spoed weer voortgezet. Aldus het college.

Woonakkoord
Zie ook eerdere column Arno Bouman uit Genderen: 'Altena Woonakkoord': "Gebieden met urgentie (...) Voorbeelden zijn de Lange Wiep in Werkendam en Genderen-Zuid."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.