vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Visserijmuseum start crowdfunding voor behoud

31 maart 2021 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Om het hoofd boven water te houden, start het Visserijmuseum deze week een grote inzamelingsactie onder het publiek en bedrijfsleven. Doel van de crowdfundactie is 25.000 euro voor het behoud van een heel bijzonder historisch museum.

In 2019 nog werd het enige museum voor riviervisserij in Nederland feestelijk heropend, maar vorig jaar kwam de klad erin. Vanwege Corona moest het museum de deuren sluiten en lukte het niet om een huurder te vinden voor de benedenverdieping. In het begin van het jaar toonden diverse horecaondernemers belangstelling voor het Arsenaal (ruim 400 m2 tegen 4000 euro per maand) maar toen ook de horeca het zwaar kreeg, bleef het stil.

Verhuur aan maatschappelijke instellingen voor een lagere prijs kan het museum zich niet permitteren want het leeft voor driekwart van huurpenningen.

Intussen teert het museum in. Enkele maanden geleden luidde het bestuur de noodklok en sindsdien heeft het niet stilgezeten.

Nieuwe website
Deze week lanceert het museum een nieuwe website en een inzamelingsactie. “We hebben minimaal 25.000 euro nodig om weer een jaar verder te kunnen’’, zegt voorzitter Arjens van Gammeren. “Dat is omgerekend vijftig cent per inwoner van Altena.’’ De eerste vijfduizend euro, een subsidie van de gemeente, is binnen.

Bestendige relaties
Naast deze eenmalige actie wil het museum meer bestendige relaties opbouwen. Particulieren kunnen voor 25 euro per jaar vriend worden van het museum en altijd gratis naar binnen. Voor bedrijven zijn er zalm- en steurpakketten van 250 en 500 euro.

Arend Groeneveld uit Woudrichem heeft de eerste steur aan de haak geslagen en werd daarmee de eerste Vriend. Wie "Vriend" wil worden, kan zich ook aanmelden via info@visserijmuseumwoudrichem.nl - (Poortaol)

Bijdragen in de crowdfunding KLIK hier

Zie ook:

Lees meer over:

visserijmuseum Arsenaal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.