dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Aanpak kruising Neer-Andelseweg Andel gaat met ‘slakkengang’

17 maart 2021 (door WoudrichemNet)

ANDEL - CDA Altena stelt opnieuw vragen over de gevaarlijke kruising Neer-Andelseweg in Andel. 'Eerste aanpak gaat met een slakkengang', meent de partij.

Ondanks de toezeggingen van het college zit er nog niet veel vaart in de toegezegde maatregelen. Zo zou het gevaarlijke kruisingsvlak bij de ingang van het sportpark van een andere kleur worden voorzien en gaat het college in gesprek met de dorpsraad die een plan maakten voor een veilige oplossing. Het het plan van de dorpsraad is iets voor de lange termijn en men wil deze toetsen en dan bekijken welke maatregelen financieel, maatschappelijk en technisch haalbaar zijn.

CDA Altena: 'De kruising bij de ingang van het sportpark is niet geheel goed overzichtelijk, er wordt te hard gereden en kinderen moeten oversteken om het park te bereiken. Ook moeten ouderen afstappen om de kruising veilig te kunnen oversteken om de sportverenigingen of het vrij liggend fietspad te bereiken.'

Slakkengang
Gemeenteraadslid Otto van Breugel zette dit onderwerp opnieuw op de agenda van de gemeenteraad omdat er na 6 maanden nog niets is gebeurd. Van Breugel: 'Nog steeds zijn er geen maatregelen getroffen en er is ook niet gesproken met de dorpsraad. Het gaat met een slakkengang ondanks de toezeggingen.'

Verantwoordelijk Wethouder Hans Tanis (verkeer) gaf tijdens de raadsvergadering aan dat in april de eerste werkzaamheden worden uitgevoerd en dat de oplossing die door de dorpsraad is voorgesteld snel met de Dorpsraad Andel zal worden besproken.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.