donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Overlast door Biesboschtoerisme moet worden teruggedrongen

15 maart 2021 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In overleg met Staatsbosbeheer moeten passende maatregelen genomen worden om bezoekers en gasten van Nationaal Park De Biesbosch te wijzen op hun verantwoordelijkheid in dit gebied jegens de natuur, de bewoners en andere bezoekers. Aldus een motie van deze strekking die is ingediend door AltenaLokaal en PvdT. CDA Altena steunt de motie.

'Nationaal Park de Biesbosch is een parel in onze gemeente en toeristen van dit gebied kunnen en mogen genieten. Dat gaat helaas met enige regelmaat gepaard met overlast door geluid, te snel verkeer en achterblijvend vuil.' De partijen stellen dat ook bewoners van de Biesbosch de overlast zat te zijn en er dus bijgestuurd moet worden. Eens temeer omdat toeristen zich kennelijk niet altijd voldoende bewust zijn van de overlast die hun aanwezigheid en gedrag voor anderen teweeg brengt.

Natuur en rust
De inzet van partijen is zeker niet om alle bezoekers te weren uit de Biesbosch. 'Het is een gebied is waar natuur en rust voorop moet staan, maar dat ook open moet staan voor gasten om van dit gebied te genieten. De bewustwording van aanwezigheid en gedrag van de gasten heeft dan ook de volle aandacht van gemeente en Staatsbosbeheer nodig.' Een matrixbord met passende tekst  bij de ingang van het gebied zou soelaas kunnen bieden, menen de indieners. 

Uiterlijk 1 mei 2021 zou de raad geinformeerd moeten worden over de voorgenomen maatregelen door het college.

(Foto Werkendam.Net - alle rechten voorbehouden)

Lees meer over:

overlast biesbosch
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.