maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Voortgang uitvoering dorpsvisie Almkerk schiet niet echt op

7 maart 2021 (door WoudrichemNet)

ALTENA - VVD Altena maakt zich zorgen over de uitvoering van de dorpsvisie voor Almkerk. De dorpsraad stelde immers ruim twee jaar geleden een dorpsvisie op in samenwerking met de gemeente.  De voortgang daarvan schiet nog niet echt op.

De gemeenteraad was meer dan een jaar geleden in Almkerk te gast en gaf de dorpsraad aan dat de uitvoering van de visie door de gemeente stagneert. VVD Altena: 'Inmiddels zijn we een jaar verder en wordt de dorpsvisie nog steeds niet uitgevoerd. VVD Altena vindt dit geen goed signaal richting Almkerk en wil graag van het college weten waarom het plan niet wordt uitgevoerd.' De partij richt zich nu in een brief tot het college.

De voormalige gemeente Woudrichem startte een pilot voor het maken van een dorpsvisie voor Almkerk. De gemeente verleende de dorpsraad destijds een subsidie om dit mogelijk te maken. De laatste ging vervolgens enthousiast aan de slag, met als resultaat een professionele dorpsvisie. Deze is al twee jaar gereed.

Plank
VVD Altena in de brief: 'De gemeente heeft tot op heden geen uitvoering gegeven aan de dorpsvisie. Tijdens het werkbezoek aan Almkerk zijn onze raad en uw college hierop gewezen. Wij zijn inmiddels weer een jaar verder, maar er iets nog niets veranderd. De dorpsvisie is opgesteld en vervolgens ergens in het gemeentehuis op een plank gelegd. Wij weten niet waarom de dorpsvisie niet wordt uitgevoerd, maar ook de dorpsraad kent de reden hiervoor niet. Dit is zeer vervelend voor de dorpsraad die hier veel tijd en energie heeft besteed in het opstellen van een professionele visie voor hun dorp.'

Drie wethouders
De VVD wil nu weten waarom de dorpsvisie niet wordt uitgevoerd en meent dat dit geen goed signaal is richting Almkerk en haar dorpsraad. Men vraagt zich nu af of de uitvoering van de dorpsvisie beter in handen kan worden gegeven van één projectwethouder, in plaats van drie verschillende wethouders, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en de kernwethouder Almkerk.

Lees meer over:

dorpsraad vvd altena Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.