zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Man uit Hank (34) aangehouden voor heling

3 maart 2021 (door WerkendamNet)

HANK - Een 41-jarige inwoner van de gemeente Horst aan de Maas vond na een speurtocht op internet zijn gestolen lasapparaat terug. De politie kon zo overgaan tot de arrestatie van een 34-jarige inwoner uit Hank op verdenking van heling. Hij adverteerde met het gestolen gereedschap op het wereldwijde web.

Agenten kregen dinsdagavond (2-3) omstreeks 19.40 uur een melding dat een man op hen wachtte op de Keizer Napoleonweg. Daar vertelde hij aan de dienders dat op een verkoopsite op internet zijn onlangs gestolen lasapparaat te koop werd aangeboden door een inwoner van Hank. Hij herkende het aan specifieke kenmerken. Het was samen met ander gereedschap in februari 2021 uit zijn trekker met oplegger gestolen.

De man had geboden op zijn gestolen spullen en een afspraak gemaakt met de verkoper. In samenspraak met de politie reed hij naar het opgegeven adres. Nadat 'de koper' het lasapparaat inderdaad herkende als zijn eigendom hield de politie de verkoper aan ter zake heling.

De 34-jarige verdachte deed afstand van het apparaat waarna het is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Bij de verdachte werden verder geen andere gestolen goederen aangetroffen.

(archieffoto ter illustratie)

Lees meer over:

Politie heling hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.