vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zorgen om huisvesting Dussoos, Klaitrappers en EHBO

1 februari 2021 (door WerkendamNet)

DUSSEN - In maart 2018 vroeg CDA Altena al eerder aandacht bij het college voor de huisvesting van een aantal verenigingen in Dussen. Verenigingen die gebruik maken van de oude brandweerkazerne in Dussen die momenteel gesloopt wordt, moeten verhuizen. De parrtij maakt concreet zich zorgen over de huisvesting van Dussoos, De Klaitrappers en de EHBO. Om de zoveel jaar naar een nieuwe plek moeten verhuizen, is vervelend. 'Een vereniging kan dan lastig iets opbouwen', aldus Jade Buchholtz die samen met raadslid Tineke Zaal schriftelijke vragen stelde over de huisvesting van de voor Dussen belangrijke verenigingen.

De Dussoos bijvoorbeeld verzorgt avonden waar tientallen jongeren zich even kunnen ontspannen en ontladen. Helaas heeft Dussoos nog geen permanente plek om dit weer te kunnen organiseren voor jongeren. Erg zonde, want in tijden als deze snakken jongeren naar ontspanning en ontlading, aldus Jade Buchholtz

Verenigingen zijn belangrijk in een dorp. Ze zorgen voor o.a. voor leefbaarheid, ontspanning en verbinding. De EHBO mag hierbij ook niet ontbreken, die mensen opleiden om eerste hulp te kunnen verlenen. De EHBO is dus ook belangrijk voor de veiligheid van een dorp. Het is van belang dat zij zichtbaar blijven in Dussen.

Het CDA vraagt het college naar de mogelijke huisvestingsplekken die de gemeente Altena heeft aangeboden aan de verenigingen, maar ook wat de gevolgen zijn voor de verenigingen en de inwoners als zij geen vaste plek in Dussen krijgen.

Belangrijk
De partij vindt deze verenigingen 'belangrijk'. Zij dragen bij aan de leefbaarheid, vitaliteit en zelfs de veiligheid (denk aan EHBO) in Dussen. 'Ze zijn van sociaal belang voor onze inwoners. Door hen een vaste plek te bieden in de toekomst willen wij voorkomen dat deze belangrijke verenigingen dreigen te verdwijnen in onze kernen'.

(Foto Mediaplein Altena.Net - alle rechten voorbehouden)

Lees meer over:

ehbo Dussoos Klaitrappers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.