maandag 29 november 2021

Alles over Altena

SGP wil glasvezelverbinding voor heel Altena

29 januari 2021 (door WerkendamNet)

ALTENA - Een goede digitale infrastructuur wordt steeds belangrijker. De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, robotisering, zorg op afstand en thuisonderwijs nemen steeds verder toe en een betrouwbare en snelle internetverbinding wordt steeds belangrijk voor bedrijven alsook voor particulieren. De Coronacrisis toont die noodzaak aan door de toegenomen aantal thuiswerkers en kinderen die thuisonderwijs krijgen. Hoog tijd dus dat iedereen in Altena een aansluiting krijgt op een glasvezelnetwerk, meent SGP Altena.

SGP Altena schrijft: 'In 2018/2019 zijn de buitengebieden van de gemeente Altena voorzien van glasvezel. Eind 2019 kregen de inwoners van Almkerk, Andel en Meeuwen de mogelijkheid om in te schrijven voor de aanleg van een glasvezelverbinding. Zoals bekend was er in Andel te weinig animo, maar zijn Almkerk en Meeuwen inmiddels geheel of gedeeltelijk voorzien van glasvezel.'

Artikel
Op maandag 18 januari 2021 verscheen op de website van Ondernemend Altena een artikel met de titel “Glasvezel voor bedrijventerreinen in aantocht.” Het artikel meldt dat ondernemers en
omwonenden van de bedrijventerreinen in Giessen, Veen, Werkendam en Wijk en Aalburg zich aan
kunnen melden voor het glasvezelnetwerk dat Delta Fiber Netwerk op de genoemde terreinen wil gaan aanleggen.

Vragen
Deze zaken zijn voor SGP Altena aanleiding om het college een aantal vragen voor te leggen. De partij vraagt zich af of het college het met de SGP eens is dat een betrouwbare en snelle internetverbinding essentieel is voor veel van de  ondernemers en inwoners in Altena en dat een brede uitrol van glasvezel prioriteit zou moeten hebben

Ook wil de partij weten of het college de plannen van Delta Fiber kent terwijl er reeds meerdere glasvezelinitiatieven bestaan. SGP Altena meent dat de hele gemeente de beschikking zou moeten hebben over een glasvezelverbinding en vraagt welke plannen en scenario's het college heeft om dat te realiseren.

Zie ook:

Lees meer over:

glasvezel Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.