vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

VVD Altena: 'Kruispunt Duijlweg niet veiliger geworden'

22 januari 2021 (door WoudrichemNet)

ALM KERK - De fractie van VVD Altena maakt zich nog steeds zorgen om de veiligheid van het kruispunt Duijlweg/Midgraaf te Almkerk. De afgelopen tijd vonden daar meerdere ernstige ongevallen plaats.

De Duijlweg is inmiddels door de gemeente welsiwaar aangepast, maar het kruispunt is niet veiliger geworden, meent de partij. 'Wij vrezen dat het kruispunt juist onveiliger is geworden, door de mooie vlakke weg die uitnodigt tot hoge snelheden.' VVD Altena ziet ierin aanleidng tot het stellen van  schriftelijke vragen aan het college.

'De Duijlweg ligt er nu zeer strak en glad bij. Dit nodigt juist uit om nog harder te rijden dan voorheen. De drempel van het betreffende kruispunt is dusdanig laag dat die met hoge snelheid genomen kan worden. De drempels voor en na het kruispunt kunnen door hun vriendelijke glooiing worden gepasseerd zonder af te remmen. Zelfs op snelheden die aanzienlijk hoger liggen dan het maximum van 60 kilometer per uur.'

Bliksemschichten
Ter voorkoming van polderblindheid zijn er op de Duijlweg bliksemschichten aangebracht. Op de Midgraaf ontbreken die. 'De aangebrachte bomen, voegen in het geheel niets toe, aangezien automobilisten onder de bomen door kunnen kijken. Volgens ons zijn ingrijpendere maatregelen nodig om ongelukken in de toekomst te voorkomen.'

De partij wil daarom graag weten of het college het eens is dat na de reconstructie het kruispunt nog gevaarlijker is geworden en of ingrijpendere maatregelen nodig zijn,. VVD Altena suggereert een S-bocht aan te leggen zoals in de Biesheuvelweg.

(Archieffoto ter illustratie)

Lees meer over:

Midgraaf VVD Altena duijlweg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.