zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Schouten uit Giessen introduceert plantaardige tonijn

19 januari 2021 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Als eerste partij in Nederland komt Schouten Europe uit Giessen met nieuwe innovatie: plantaardige tonijn. Deze maand inteoduceert het bedrijf een volledig plantaardige tonijn. Onder de naam ‘TuNo’ wordt het product de komende periode voorgesteld aan geïnteresseerde partijen.

Plantaardige tonijn kan een belangrijke rol spelen in het beschermen van bedreigde tonijnsoorten. Product Manager Annemiek Vervoort zegt daarover: “Alle tonijnsoorten worden zwaar overbevist en een heel aantal soorten wordt met uitsterven bedreigd. Onze plantaardige tonijn heeft dezelfde bite en smaak als echte tonijn. Het product is geschikt om koud te eten en is daardoor direct klaar voor gebruik voor iedereen die op een duurzame manier wil genieten van de smaak van tonijn’’. 

Visvervangers
Schouten stapt met haar eerste visvervanger in een nieuw segment. De toekomst gloort. “We zien dat de vraag naar visvervangers toeneemt. Het is logisch dat mensen naast het vervangen van vlees ook nadenken over het vervangen van vis. We starten met een vervanger voor tonijn omdat we daarmee direct bijdragen aan een duurzame oplossing voor een wereldwijd probleem’’, aldus Vervoort.

De plantaardige tonijn van Schouten kan verwerkt worden in andere producten zoals smeersalades, maaltijdsalades, wraps en kant- en klaar maaltijden. Of als pizza topping.

Eind februari zal de eerste toepassing met het product van Schouten bij een grote Nederlandse retailer in de schappen liggen. 

(Foto's Schouten Europe)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.