woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Grove inbraak en diefstal uit auto door '2 jonge jongens' - update -

15 januari 2021 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Dick Ippel uit Almkerk is boos. Verontwaardigd omdat er grof ingebroken is in zijn auto, en boos omdat de politie niet in de benen komt. Wie of wat hem het meest irriteert, vindt hij lastig te bepalen. Wel weet hij: 'Is het gek dat je het recht in eigen hand gaat nemen ... ?' Zo meldt hij op social media.

In de nacht van woensdag op donderdag (14-2) werd ingebroken in één van zijn auto's. De dieven tikten een ruitje in en namen het stuur en de airbags mee. Ook het dashboard verwisselde van eigenaar. Na constatering van de inbraak belde Ippel direct de politie. ‘Maar die komt hier niet voor’, reageert hij verontwaardigd. ‘Ik ben boos. Er is letterlijk gezegd: "Je moet maar een buurtonderzoek doen en digitaal aangifte".

Camerabeelden
Uit dat buurtonderzoek via een aantal Whatsappjes kwamen beelden beschikbaar van twee ‘jonge jongens’ die met lege rugzakken de wijk inlopen en later met volle rugzakken terugkomen. Ippel: ‘Ook dit is doorgegeven aan de politie, maar dat maakte geen verschil. "Zet de beelden maar op een USB-stick, bewaar die maar en doe digitaal aangifte.”'

De Almkerker weet nu eigenlijk niet wat hem het meest stoort, de inbrekers of een overheid die hier weinig tot niets aan doet. ‘Is het gek dat je het recht in eigen hand gaat nemen als je die ettertjes, die niet van de spullen van iemand anders af kunnen blijven, te pakken krijgt?’, besluit hij boos.

Actie - update - 
Na het posten van zijn bericht heeft Chantal Maas, Teamchef politie Team Dongemond hem benaderd en actie ondernomen. Inmiddels is er aangifte opgenomen en zijn de beelden opgevraagd.Ippel reageert: 'Door mensen zoals Chantal, hebben die huftertjes, die het stelen als hun werk zien, minder kans om er ongestraft mee weg te komen.'

(Foto Dick Ippel social media)

Lees meer over:

Politie Inbraak Diefstal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.