maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

B2B-platform Ondernemend Altena blikt terug en kijkt vooruit

2 januari 2021 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Januari is begonnen. Time flies! De kop van het nieuwe jaar is eraf. Daarmee nadert ook het eerste decennium voor ‘Ondernemend Altena’. Alle reden dus voor terugkijken en vooruitzien, meent het bestuur van de Stichting B2B-platform Ondernemend Altena in Magazine Bedrijvig.

Op 8 december 2011 werd door het ondernemersplatform, in spannende afwachting of het idee zou aanslaan, het eerste netwerkevent met laagdrempelige koffie georganiseerd onder de noemer Open Coffee Altena. Dat was in de gastvrije Kookstudio Heerlijk & Eerlijk in Woudrichem. De sessie werd geopend door ‘burger’ Fons Naterop en trok direct al 57 enthousiaste ondernemers. Het netwerken in Altena, met koffie als brandstof, was geboren!

Daarmee kwam het frequent gezamenlijk ontmoeten van ondernemers in de regio op de kaart. ‘Ondernemend Altena’ was de vlag waaronder zich tal van B2B-activiteiten zouden ontplooiden. Steevast gestuurd door het doel om ondernemerschap in de regio zichtbaar te maken, te versterken en te waarderen. Kennis delen was en is daar onlosmakelijk mee verbonden. Bewust werd gekozen voor laagdrempeligheid. Zoveel mogelijk ondernemers in Altena moesten op uiteenlopende manieren gebruik kunnen maken van het netwerk: “geven en gunnen” werd zo het nieuwe zakendoen.
Events
LinkedIn bleek het aangewezen platform om ondernemers te vinden en te binden. Inmiddels doen 1.800 ondernemers mee. Men zoekt en vindt elkaar en de entrepreneurs worden online stelselmatig voorzien van relevante informatie. Inmiddels ook via Facebook en Twitter.

Over varen, kennisdelen en pitchen
Maar sinds 2011 kwam er door samenwerking met veel partijen meer tot stand …
 Ondernemers netwerkten in de Biesbosch op het water met een aansluitend streekontbijt, er werd gevaren op de Merwede voor de Voedselbank, er waren ondernemersdagen bij de Koninklijke Luchtmacht, coachingsessies met Starters & Seniors en Kennisdelerijen via de Espresso’s. ‘Ondernemend Altena’ ging On Air, er was de ondernemersenquête en in 2015 werd Vincent van Gogh in Altena verwelkomd. Er waren vele Open Coffees (dit jaar met kennissessies) en talloze pitches op de (rode) Coffee Stip. Het initiatief ‘Samenwerkend Altena’ kwam tot stand en, niet te vergeten, de ondernemersverkiezingen BizAwards Altena. Onlangs nog. Ondanks beperkende Coronamaatregelen werd het een event dat, gedragen door velen, klonk als een klok.

Tienjarig bestaan
In 2017 werd ‘Ondernemend Altena’ een stichting en staat het ondernemersinitiatief te boek als Stichting B2B-platform Ondernemend Altena. In 2021 viert het platform zijn 10-jarig bestaan en volgen er nieuwe initiatieven, komen er netwerkmomenten en zinvolle events. 'Want eerlijk is eerlijk, als je elkaar in de ogen kunt kijken, ontstaan er makkelijker kansen en worden win-winsituaties brandstof voor je business!' Aldus de drijvende krachten achter de ondernemende stichting.

OndernemendAltena.nl 


Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.