woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Kamp Van Koningsbrugge-gymles voor kids Regenboog

19 december 2020 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - De gymles bij PCB De Regenboog in Nieuwendijk stond in het teken van Kamp Van Koningsbrugge, het populaire programma waarin vijftien mannen en vrouwen de selectiestrijd aangaan in de loodzware commandotraining. Buurtsportcoach van de gemeente Altena, Kendra Penning, die deelneemt aan het tv-programma had, samen met Dennis de Kruif (medekandidaat), voor de kids een bijzondere en uitdagende gymles georganiseerd.

Tijdens de les in de gymzaal hebben de bovenbouwleerlingen leren tijgeren, klimmen, camoufleren en moesten ze hun rugzak binnen een bepaalde tijd inpakken. Want het motto was: "Tijd is tijd" en "Niet goed is opnieuw". Discipline en doorzetten was daarom belangrijk. Dat hebben de leerlingen nu wel ontdekt. Ze hebben allemaal keihard gewerkt en vonden het superstoer.

Kamp Van Koningsbrugge
In het tv-programma van Jeroen van Koningsbrugge proberen vijftien mannen en vrouwen door de selectieprocedure te komen die de Special Forces moeten afleggen. De kandidaten geven het uiterste tijdens hun deelname aan de zwaarste opleiding. Wekelijks wordt de druk groter en steeds meer mensen vallen af.
De opleiding tot commando is één van de allerzwaarste binnen Defensie. Slechts een klein deel haalt de eindstreep en ontvangt dan de felbegeerde groene baret. Tot nu toe heeft nog geen enkele vrouw de selectieprocedure voltooid.

(Foto buurtsportcoaches Altena op FB)

Lees meer over:

sport school Kamp Koningsbrugge
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.