donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Kids bs Oudendijk rennen Kerstmutsenloop voor Serious Request

15 december 2020 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - De kinderen van Basischool Oudendijk renden op de laatste schooldag van 2020 een Kerstmutsenloop voor het goede doel. Vorige maand kreeg groep 7/8 een gastles van een vrijwilliger van het Rode Kruis, het goede doel van 3FM Serious Request. Hierna besloten de kinderen een eigen actie op te zetten.

Ze organiseerden een sponsorloop voor heel de school en riepen ouders op te doneren. Dit jaar gaat het geld voor het Rode Kruis naar Coronahulp. Het geld besteden ze aan mondkapjes, desinfectiemiddelen, medisch materiaal en schorten voor de vrijwilligers. 'Niet in alle landen zijn deze middelen goed te krijgen.', laat de school weten,

Nog voor de sponsorloop begon, had BsOudendijk het doel van 500 euro al ruim gehaald. Hier komt het geld voor de gerende rondjes nog bij.

Doneren kan ook nog steeds: KLIK hier.

Om het jaar gezellig samen af te sluiten, dronken de kids na de Kerstmutsenloop warme chocolademelk en klonk er kerstmuziek op het plein.

Online onderwijs
De vakantie begint door de maatregelen een paar dagen eerder, terwijl leekrachten het digitaal onderwijs voorbereiden. Na de kerstvakantie stapt Bs Oudendijk net als alle scholen in Nederland over op online onderwijs.

Lees meer over:

kerstloop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.