donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Zangkoor Hallelujah stopt na 113 jaar

14 december 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zangkoor Hallelujah uit Werkendam stopt per 1-1-2021. Steeds minder leden en de toenemende vergrijzing nopen het koor uit 1907 tot dit besluit. 'De gemiddelde leeftijd is 78 jaar én door de onzekerheid door Corona is er weinig toekomstperspectief meer', aldus voorzitter Derk Jan Kleingeld.

Het koor, voluit De Christelijk Gemengde Zangvereniging “Hallelujah", kortweg CGZ, repeteerde altijd op de woensdagavonden in de Maranathakerki n Werkendam.

Historie
De zangvereniging werd op 7 november 1907 opgericht in Werkendam. Anno 2020 bestaat het koor dus 113 jaar. 

Wie op de website van de vereniging kijkt, ziet dat de oprichter van het koor de heer Van Hartingsveld is, toenmalig onderwijzer van de School met den Bijbel, de latere Rehobothschool.

Tijdens de tweede wereldoorlog stond het verenigingsleven zo goed als stil. Na de oorlog werden werden die activitieten weer opgepakt en namen de leden deel aan concoursen en werden er vele uitvoeringen gegeven.

Veel leden begonnen hun zangloopbaan bij “De Zonnestraaltjes”. Het kinderkoor werd in 1982 opgeheven. 

Het ledenbestand was al die jaren behoorlijk stabiel. Het 100-jarig jubileum werd op 24 november 2007 gevierd met 'met een grandioze uitvoering'. Daaraanvoorafgaand was er een drukbezochte receptie. In 2002 en 2012 werden CD's opgenomen door het koor.

(Foto CGZ website)

Lees meer over:

zangkoor Hallelujah
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.