vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bravoflex alternatief, maar duurder, vervoer in Altena

10 december 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Provincie Noord-Brabant vermindert het aanbod van openbaar vervoer in Altena. Aanleiding is de forse terugloop van reizigers in deze Coronaperiode. Een grote verandering voor Altena is dat op zaterdag lijn 120 Werkendam - Gorinchem en lijn 121 Wijk en Aalburg - Gorinchem komen te vervallen. Bravoflex, een flexibele vorm van openbaar vervoer, komt hiervoor in de plaats.

Wethouder Hans Tanis: “We begrijpen dat de provincie maatregelen neemt nu blijkt dat het aantal reizigers fors is afgenomen aflopen jaar. Tegelijkertijd hechten wij grote waarde aan goede bereikbaarheid van onze gemeente, ook in het weekend en per openbaar vervoer. Door het wegvallen van deze lijnen, vervalt in het weekend een groot deel van onze bereikbaar met openbaar vervoer. We hebben de provincie om een alternatief verzocht, dat nu is toegezegd in de vorm van Bravoflex. Ook hebben we er bij de provincie en bij vervoerder Arriva op aangedrongen dat deze maatregelen tijdelijk zijn en de lijnen weer gaan rijden als daar weer meer vraag naar is.”

Bravoflex
Met Bravoflex kunnen reizigers ’s avonds en in het weekend vervoer boeken. Vanaf een bushalte in Altena kan er naar een OV-knooppunt worden gereisd en omgekeerd. De OV-knooppunten zijn De Tol Sleeuwijk, Kromme Nol Wijk en Aalburg en de haltes van de veren naar Gorinchem vanaf Werkendam, Woudrichem en Sleeuwijk.

Duurder alternatief
De prijs van Bravoflex voor inwoners is ruim twee keer duurder dan het normale OV-tarief. Daarnaast stopt het gebied bij de gemeentegrenzen, zoals bij OV-knooppunt De Tol in Sleeuwijk. Er is daarmee vanuit Altena op zaterdag geen openbaar vervoer over de weg naar Gorinchem en visa versa. Dit raakt reiziger uit Altena en Gorinchem, maar ook reizigers van de Brabantliner die vanuit de richting Breda naar Gorinchem willen reizen. Tanis: “We zijn blij dat de provincie een alternatief introduceert, maar we maken ons zorgen om de prijs en de reikwijdte hiervan. Wij hebben bij de provincie benadrukt dat Bravoflex een beter passend alternatief is, als het tarief naar beneden wordt bijgesteld en dat het belangrijk is dat Bravoflex niet ophoudt bij knooppunt Sleeuwijk De Tol. Het moet mogelijk zijn om vanaf daar naar Gorinchem NS station te reizen.” De gemeente Altena is hierover ook in gesprek met de gemeente Gorinchem.

Lees meer over:

openbaar vervoer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.