dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Vestingbewoners bewaken de rust na vuurwerkoverlast

10 december 2020 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De afgelopen maanden veroorzaakten jongeren, voornamelijk door het afsteken van knalvuurwerk, veel overlast veroorzaakt binnen de Woudrichemse vesting. Om dit tegen te gaan zijn meerdere vestingbewoners op straat gaan surveilleren. Marc Verhaar is één van hen.

Hij trok aan de bel nadat bleek dat groepen jongeren meer deden dan enkel vuurwerk afsteken. ‘’Dat jongeren zich vervelen en daarom ’s avonds met vrienden op straat afspreken, daar heb ik begrip voor. Ik ben zelf ook jong geweest, maar er zijn wel grenzen. Vandalisme, vernieling, intimidatie, geweld dat kan gewoon niet’’, zegt Verhaar in Vestingkrant 't Poortaol.

Al een aantal keer werd de politie ingeschakeld bij onrust. Zo werden zij ingelicht over het bankje op de Rijkswal dat in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober in vlammen opging. Nadat kinderen werden lastiggevallen, reageerde de politie door twee agenten naar de vesting te sturen die onherkenbaar hebben gepatrouilleerd. Er zijn toen drie jongens staande gehouden en een paar zijn er gevlucht. Degene die werden gecontroleerd hadden overigens geen vuurwerk bij zich.

Blijven melden
De buurtbewoners die geregeld rondjes lopen, willen de rust in de vesting terugbrengen. Verhaar: ‘Je hoopt dat er door het patrouilleren van buurtbewoners en politie een signaal gegeven wordt onderling en ook naar andere groepen toe dat ze welkom zijn zolang ze geen rottigheid uithalen.’’

Het lijkt erop dat het sindsdien iets rustiger is geworden in de vesting. Af en toe is er nog wel een verdwaalde knal hoorbaar, maar vermoedelijk hebben de controles en rondjes lopen gezorgd voor een vermindering van de overlast. ‘’Als er iets ergs aan de hand is dan is het belangrijk dat mensen dat blijven melden bij de politie’’, zegt Verhaar. ‘’Als jij het niet meldt, kunnen zij niet reageren.’’ 

Het meldnummer is 0900-8844.

(Bron: Vestingkrant 't Poortaol)

Lees meer over:

Politie vandalisme vesting
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.