vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ouders vermoorde Laura willen onderzoek naar rol politie

1 december 2020 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - 'De ouders van de op 11 juli 2018 in Utrecht gruwelijk vermoorde Laura Korsman (24) hebben het ministerie gevraagd een onderzoek in te stellen naar de rol van de politie. Zij werd gestalkt en deed meermalen aangifte. Haar moord had voorkomen kunnen worden, stellen zij.' Aldus misdaadjournalist Peter R. de Vries op Twitter.

De Werkendamse Laura kwam op 11 juli 2018 in haar studentenwoning aan de Utrecthse Bosboomstraat door vele steek- en snijwonden om het leven. Haar ex-vriend werd snel daarna door de politie als verdachte opgepakt. De man werd uiteindelijk veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Vraagtekens
De ouders van de Werkendamse Laura hebben via de Inspectie Justitie en Veiligheid om een onderzoek aangedrongen om de rol van de politie rond de stalking. Het was bekend dat haar ex-vriend haar bedreigde en meer dan hinderlijk volgde. Stopgesprekken met de man, een contactverbod en een alarmknop voor Laura bleven zonder effect. Ondanks dat alles kon hij kennelijk ongehinderd het leven van Laura meer dan zuur maken, met fatale afloop. De ouders zetten nu grote vraagtekens bij de politieaanpak: waarom zat men de ex-vriend niet boven op zijn nek? Had daadkrachtiger optreden de moord niet kunnen voorkomen?

(Foto boven: archief ter illustratie)

Zie ook:

Lees meer over:

Politie laura korsman
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.