donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Illegaal vuurwerk in schoolkluisje, twee verdachten opgepakt

29 november 2020 (door WerkendamNet)

POEDEROIJEN / WERKENDAM - De politie hield vrijdagmiddag (27-11) een minderjarige jongen uit Poederoijen aan op een middelbare school in Altena op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. Diezelfde middag hield de politie in een woning elders in de gemeente een minderjarige jongen uit Werkendam aan. Hij wordt ervan verdacht het vuurwerk te hebben gekocht. Het vuurwerk, vijf pakjes cobra’s 6 (in totaal vijftien cobra’s), is in beslag genomen.

Agenten kwamen na een melding van de schooldirectie naar de school, omdat daar tijdens een kluisjescontrole in een van de kluisjes illegaal vuurwerk (cobra’s) was aangetroffen. De ‘gebruiker’ van het kluisje (16-jarige jongen uit Werkendam), had verklaard dat hij het vuurwerk had gekocht van een 15-jarige jongen uit Poederoijen.

Verdenking
Agenten troffen op school de verdachte aan en hielden hem aan op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. Na telefonisch contact met de andere betrokken jongen werd hij in een woning aangehouden op verdenking van het bezit van illegaal vuurwerk.

Straf
Beide verdachten zijn naar het politiebureau gegaan, waar ze een verklaring hebben afgelegd. Tegen de verdachten in proces-verbaal opgemaakt. Indien mogelijk krijgen ze via Bureau Halt straf opgelegd.

(Foto archief ter illustratie)

Lees meer over:

Politie illegaal vuurwerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.