zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Sinterklaas bedenkt voor Sleeuwijkse kids briljant plan ...

17 november 2020 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - In veel kernen in Altena vervalt dit jaar de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten. Zo ook in Sleeuwijk. Kwam de Goedheilg Man met zijn gevolg altijd aan in de haven van Sleeuwijk waar een kinderschare hem opwachtte, dit jaar is er ook in deze kern geen intocht. Wel is de Sint in het land en verblijft hij tijdelijk op de lokale camping de la Rue Koffie & Zo. Dan schrijft Liz uit Sleeuwijk hem een brief ...

Liz vraagt in de brief aan Sinterklaas of hij dit jaar door Corona nog wel in Sleeuwijk komt. Dat blijkt even lastig. Hij kan niet door het dorp en kan ook niet persoonlijk langskomen bij de kinderen.

Dan maakt Sint samen met burgemeester Lichtenberg en juf Lida een briljant plan: een kleurplatenwedstrijd met een prijsje!

De vrolijke, gekke - en een beetje onbezonnen - Pieten zorgen ervoor dat in de winkels van De Nieuwe Es de posters met QR-code worden opgehangen met de oproep vooral mee te doen aan de wedstrijd.

Wie kijkt naar het filmpje krijgt vast zin om mee te doen aan het plan van de Sint. Een prijsje win je sowieso.

Yrros
Op verzoek van Winkeliersvereniging De Nieuwe Es verzorgde Theatergroep YrroS! uit Sleeuwijk ook dit jaar het sinterklaasspektakel. De theaterdieren deden dat door de omstandigheden nu enkel op video.

(Foto still video theatergroep Yrros!)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.